Focus Avc

Parteneri

Parteneri

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) este o instituție publică de renume în domeniul medical ce exemplifică excelența în îngrijirea pacienților și inovația în cercetarea științifică. 

SUUB este clinică universitară și oferă îngrijire medicală precum și o gamă largă și complexă de investigații medicale, de la medicină internă și cardiologie, până la neurologie, chirurgie generală și cardio-vasculară, răspunzând nevoilor unui spectru extins: Medicină Internă, Chirurgie, Neurologie, Oftalmologie, Obstetrică-Ginecologie, Ortopedie, A.T.I., Laborator analize, Laborator Anatomie Patologică, Radiologie, Explorări funcţionale, și Unitatea de Primire a Urgențelor, având în componenţă salon de supraveghere critici și salon de necritic, Compartimentul de Hematologie şi Hemobiologie, Compartimentul pentru Prevenirea şi Controlul Infecţiilor Nosocomiale, Secţia Clinică de Neurochirurgie, Secţia Clinică Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă, Compartimentul de Angiografie, Centrul de Hemodializă, Compartiment Chirurgie Toracică, Compartimentul Chirurgie Cardiovasculară, Secţia Recuperare Neurologică, Secţia Clinică Hematologie, Cabinet de Planificare Familială, Cardiologie Intervenţională, Unitatea de Urgenţe Neurologie, Compartiment ORL, Compartimentul Clinic de Nefrologie, Compartimentul Endocrinologie, Compartiment Diabet zaharat, Compartiment Prematuri, Compartiment Chirurgie Artroscopică . 

SUUB este parte integrantă a Unității Funcționale Regionale de Urgență București 2 având un rol crucial în sistemul de urgență regional și național, fiind un spital de tip I A care participa activ în programe naționale vitale, precum programul STEMI sau protocolul de tromboliză acută pentru AVC ischemic. SUUB este acreditat din 2008 că unitate de cercetare-dezvoltare în cadrul sistemului național de cercetare și implementarea Sistemului de Management al Calității ISO 9001, certificat de SRAC.

Site-ul instituției: www.suub.ro

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș este cea mai mare unitate sanitară publică din Transilvania, în subordinea Ministerului Sănătăţii, de interes local, regional şi judeţean, fiind clasificat în categoria I – nivel de competenţă foarte înalt, prin O.M.S. nr. 310/07.03.2013, în conformitate cu dispoziţiile O.M.S. nr. 1408/2010 şi ale O.M.S nr. 323 /2011. Potrivit O.M.S. nr. 1085/2012, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș a fost inclus în Unitatea Funcţională Regională de Urgenţă Mureş alături de structurile implicate în asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi terapie intensivă în cardiologie şi chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş. 

Din punctul de vedere al serviciilor medicale prestate, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu – Mureş oferă servicii medicale diagnostice, terapeutice, de prevenţie şi de recuperare. Activitatea primordială a spitalului este acoperirea patologiei de urgenţă. 

Misiunea spitalului, că și spital clinic de urgență, este prestarea unui act medical de calitate, într-un mediu sigur și confortabil, când pacienții au nevoie de serviciul medical prestat de personal calificat cu pregătire continuă, beneficiul fiind reprezentat de cele mai bune îngrijiri adresate pacienților. Angajamentul unității noastre sanitare a fost de la bun început şi va rămâne unul singur: “să fim cei mai buni pentru o viaţă mai bună”, din categoria spitalelor similare la nivel național din Euroregiunea 7 Centru. Viziunea conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș este de a fi un spital regional de prestigiu național, dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație, care să contribuie la efectuarea unui act medical de cea mai înaltă calitate și prestat în condiții de siguranță. Valorile comune sunt: a) respectarea dreptului la ocrotirea sănătăţii a tuturor categoriilor de populaţie şi egalităţii în şansă; b) garantarea calităţii şi siguranţei actului medical; c) asigurarea unei largi accesibilităţi la servicii de urgenţă, ambulatorii şi spitaliceşti, asigurarea unor standarde ridicate a competenţelor profesionale precum şi încurajarea dezvoltării lor continue. Un aspect deosebit de important este faptul că, începând cu anul 2012, UPU-SMURD care funcționează în cadrul spitalului este cea mai modernă unitate de primiri urgențe din țară, fiind dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație, care contribuie la efectuarea unui act medical de urgență de cea mai înaltă calitate. 

Site-ul instituției: www.spitalmures.ro

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, cel mai mare spital din vestul țării, este o unitate sanitară publică, subordonată administrativ Ministerului Sănătății, cu structură complexă de specialități medico-chirurgicale care asigură asistență medicală completă: anestezie și terapie intensivă, cardiologie, chirurgie generală, chirurgie vasculară, diabet, nutriție și boli metabolice, gastroenterologie și hepatologie, nefrilogie, neurochirurgie, neurologie, urologie, ortopedie, chirurgie plastică, politraumatologie, psihiatrie, neonatologie, obstetrică ginecologie, pediatrie, psihiatrie, endocrinologie, medicină internă, având atribuții în învățământul superior medical, de cercetare științifică medicală și de îndrumare metodologică de specialitate. 

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara este o instituție medicală de înaltă performanță în care, pe lângă actul medical preponderent, componentă educațională și cercetarea științifică au câștigat în dimensiuni și în substanță. În acest context, misiunea și obiectivele Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara se pot sintetiza astfel: de a oferi servicii medicale de excelență populației din regiunea vestică a României; dre a deveni cel mai bun furnizor de servicii medicale din întreaga euro-regiune, etalon al profesionalismului și calității; orientare către perfecționarea continuă a personalului și promovarea cercetării medicale.

Site-ul instituției: www.hosptm.ro

Asociația ”Societatea de Neurologie din România” este o asociație independentă, neguvernamentală, nonprofit, apolitică, cu personalitate juridică, ce își propune, prin scopul și obiectivele sale să promoveze interesele medicilor neurologi din România pentru a susține îmbunătățirea calității actului medical prestat în domeniul neurologiei, cât și pentru a asigura permanentă informare științifică în legătură cu progresele făcute în neurologie pe plan european și mondial. 

Printre obiectivele asociației reamintim: elaborarea, în colaborare cu instituțiile implicate, a tuturor programelor de pregătire teoretice și practice în neurologie; promovarea activității de cercetare științifică în neurologie și neuroștiințe; ridicarea nivelului profesional și științific al membrilor săi; promovarea comunicării, schimbul de idei și de experiență profesională între membrii săi; organizarea de manifestări științifice profesionale la nivel național și la nivel local (zonal); răspândirea în rândul membrilor săi a informațiilor recente ale cercetărilor în domeniul neurologiei pe plan mondial.

Societatea de Neurologie din România inițiază, sprijină și organizează întâlniri/manifestări profesionale, elaborează programe de pregătire teoretice și practice în neurologie, promovează activitatea de cercetare științifică în neurologie și neuroștiințe, participă la elaborarea și aplicarea normelor profesionale, etice și juridice care privesc domeniul neurologiei etc. 

Societatea de Neurologie din România, prin experții săi, membrii comunității universitare din centrele de tradiție, a elaborat de-a lungul celor peste 20 de ani de activitate protocoale terapeutice, ghiduri de diagnostic și tratament pentru principalele afecțiuni neurologice, cum ar fi afecțiunile vasculare cerebrale, boală Parkinson, neuropatii periferice și altele (Protocolul terapeutic pentru recuperarea deficitelor neurologice la pacienți după AVC și traumatism cranio-cerebral, Protocol terapeutic pentru tratamentul trombolitic și endovascular în AVC ischemic acut, Protocol terapeutic privind tratamentul endovascular al anevrismelor intracraniene rupte, Protocolul de diagnostic și tratament pentru boală Parkinson etc..) și a tradus și adaptat ghidurile Federației Europene de neurologie (Ghiduri ale EFNS pentru diagnosticul și tratamentul bolilor neurologice). 

Societatea de Neurologie din România a organizat anual începând cu anul 2002 Congresele anuale ale SNR, evenimente educaționale destinate tuturor membrilor comunității profesionale a medicilor neurologi. Societatea de Neurologie din România este acreditată anual că furnizor de educație medicală continuă, având experiență îndelungată în organizarea, derularea, coordonarea de manifestări educaționale în domeniul neurologiei (peste 20 congrese naționale cu sesiuni teoretice ce abordează subiecte de actualitate din principalele domenii de patologie neurologică și sesiuni practice sub formă de workshop-uri) Societatea de Neurologie din România administrează din anul 2015 Registrul Național de Tratament Intervențional în Accidentele Vasculare Cerebrale Acute. Acest registru include date anonimizate pentru pacienții cu AVC ischemic acut tratați prin tratament intervențional (tromboliză și/sau tratament endovascular) în cele 46 de centre de pe tot teritoriul țării ce oferă acest tip de tratament. Registrul include la dată de 30.01.2024 un număr de 11981 de pacienți care au primit tratament prin tromboliză intravenoasă și /sau trombectomie mecanică în acest interval. 

Societatea de Neurologie din România are afiliată revista de specialitate Revista Română de Neurologie – Romanian Journal of Neurology (RJN), o revistă științifică de prestigiu care oferă o calitate înalta în ceea ce privește conținutul științific, dar și aspectul editorial și grafic, atât printr-un proces imparțial de selecție, evaluare și corectare a articolelor (procedura single blind peer review), cât și prin condițiile editoriale, grafice și de tipărire de cel mai înalt nivel.

Site-ul instituției: www.neurology.ro

Asociația Medicilor Rezidenți este o organizație non-profit, având peste 1500 membri, în special medici rezidenți, dar și studenți la medicină și medici specialişti. Asociația a fost înființată în octombrie 2006, iar în 2007 a devenit membru al Permanent Working Group of European Junior Doctors. Asociația Medicilor Rezidenți este formată dintr-un Consiliu Director ca și organ de conducere. Asociația are că scop informarea și dezvoltarea în domeniul medical a comunităţii la nivel local și naţional, reprezentarea intereselor medicilor rezidenţi și apărarea prestigiului acestei categorii profesionale în cadrul vieţii sociale, recunoaşterea și integrarea corespunzătoare a acestei categorii în sistemul sanitar şi stimularea activităților de informare medicală a populației și de profesionalizare a cadrelor medicale. 

Asociaţia susţine dezvoltarea profesională a tinerilor medici și a studenţilor mediciniști, apară onoarea medicului rezident în exercitarea profesiei sale prin desfăşurarea următoarelor tipuri de activităţi: – servicii de informare și consiliere pentru tineri, studenți, grupuri vulnerabile, persoane cu dizabilități; – servicii de formare profesională pentru medici rezidenți, tineri, studenți și persoane vulnerabile în căutarea unui loc de muncă; – organizarea de evenimente, editare de broșuri, reviste și cărți; – promovarea prestigiului științific și a succesului în domeniul cercetării–dezvoltării de profil medical; – activități pentru dezvoltarea și promovarea constituirii de baze de date, educație, instruire, manifestări științifice, simpozioane, conferințe, formare profesională (ateliere, traininguri, workshop-uri, etc); – servicii științifice medicale de cercetare, cercetare universitară, cercetare-proiectare-dezvoltare, proiecte, produse, tehnologii, know-how, transfer tehnologic, proprietate intelectuală; – elaborarea, adoptarea și implementarea de criterii, norme și programe de formare, certificare, acreditare, precum și de norme etice și deontologice, în acord cu standardele internaționale și cu legislația în vigoare; – asigurarea unui cadru de întâlnire, dialog și dezbatere constructive între specialiștii reprezentanți ai diferitelor domenii, curente și școli și între aceștia și public; – încurajarea și sprijinirea creației, inovației și cercetării în domeniul științelor medicale și biotică; – înființarea unui centru de cercetare științifică, formare și specializare profesională în domeniile de interes; – încurajarea și sprijinirea organizării și desfășurării de cursuri de specializare pe domeniile de interes, independent și în parteneriat cu diferite universități institute în țară și străinătate, în condițiile legii, oferirea de asistență, consultanță; – protejarea și apărarea drepturilor membrilor, colaboratorilor și organizațiilor afiliate, susținerea și reprezentarea la nivel național și internațional a intereselor acestora; – atragerea de resurse diverse și facilitarea accesului specialiștilor la aceste resurse; comunicarea, parteneriatul și colaborarea cu autorități, instituții, organizații și persoane din tară și străinătate pe domeniile de interes; – facilitarea schimbului de experiență a studenților, medicilor rezidenți, medicilor specialiști cu instituții de profil naționale și internaționale, în vederea perfecționării și acumulării de know-how.

Site-ul oficial: www.amrez.net